Sider

lørdag 26. juni 2010

Min lille venninne Sara

Jeg har fått meg en liten venninne, en lys og fruktig belgisk favoritt. Jepp, det er øl det er snakk om, og fantastisk nok så kommer det også i små 0,25 flasker, svært passende for oss som normalt ikke er i kategorien "stor ølhund" (muligens mer en ølchihuahua)


Belgiske Sara er et lyst økologisk øl brygget med bokhvete og et alkoholinnhold på 6%, så dette er Vinmonopolvare, gledelig nok er det listet på et stort antall butikker, så tilgjengeligheten burde være grei selv om man ikke finner det på Rimi eller Rema.

Bryggeriet heter Brasserie de Silenrieux og ligger en snau times kjøring fra Brussel syd i Belgia. Å kalle dette mikroskopiske lille vedhenget på det lokale brasseriet bryggeri er muligens abisiøst, men de lager godt øl uansett. Siden 1991 har Sara og broren Joseph (brygget på spelt) vært i fast produksjon, og begge er sertifisert økologiske. For øl innebærer dette at alle ingrediensene er fra økologiske leverandører.

Et bitte lite bryggeri og sjefsbryggeren (og eneste ansatte) 

Sara er lyst gyllent øl med smak av sitrus, urter og lys malt. Friskt og elegent, godt sammen med kylling eller svinekjøtt, eller gjerne som følge til ost (ikke blåmuggsost) for alle de som etterhvert begynner å innse at stangselleri og tanninrik rødvin ikke akkurat er ostens beste venner.

Sara 0,25 liter, Vinmonopolet varenummer 49143, kr 35,-
Sara 0,33 liter, Vinmonopolet varenummer 80482, kr 45,-

3 kommentarer:

 1. Spennende! Denne fikk jeg lyst til å prøve...

  Ganske fantastisk at man finner dette på Vinmonopolet i det hele tatt. Vet du hva slags produksjonsvolum vi snakker om?

  Forresten flott blogg du har :)

  SvarSlett
 2. Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109

  SvarSlett
 3. Veldig god øl ja, takker for tipset :)

  SvarSlett