Sider

lørdag 20. juni 2009

Andre bobler...

Det har blitt mye ølbobler de siste dagene. Vel, det har faktisk vært mer jobbing enn drikking, men en del smaking har det blitt, man kan jo ikke velte seg rundt i 100 øl typer uten å bli måtte titte litt i flaskene.

Lavendeløl (smakte såpe) Chocko-øl (likte jeg ja, men ikke tingen å drikke i litervis) Hveteøl, overgjæret øl, undregjæret øl, øl laget med Champagnegjær, øl med smak av grapefrukt eller koreander (godt til asiatisk mat tenker jeg) og øl med en smak av lakris og kaffe. Lyst øl, mørkt øl og rødt øl.

En av favorittene så langt må være Red MacGregor fra The Orkney Brewery, en Scottish Ale med en dyp ruby/rød farge. Veldig flott floral og fruktig, ganske unik i stilen. Eksotisk og delikat, men likevel med et klart preg av ristet malt og en undertone av toffee uten å bli søt. Godt øl, og dessverre ikke til salgs i butikk i Norge.

På den litt særere siden har lille danske Bøgedal Bryghus imponert, et hyggelig bekjentskap som jeg håper jeg snubler over flere flasker av med det nærmeste. Da skal de få bli med hjem.

Festivalen er over i morgen - for denne gang - og jeg krysser fingrene for at det har blitt såpass vellykket at Espen & Geir finner det mulig å gå på igjen med friskt mot til neste år. Som vanlig på første år av festivalarrangering har vel læringskurven vært ganske bratt.

Og jeg... jeg gleder meg til å komme tilbake til mine mer familiære Champangebobler. Selv om de nok fremover må vike for en ølboble i ny og ne.

2 kommentarer:

  1. Takk for fine rapporter. Red McGregor er nok å finne på Centra Colosseum, der de har hatt et godt (or rullerende) utvalg av britisk øl ganske lenge.

    SvarSlett
  2. Det har du helt rett i, Centra har en del øl som ellers ikke er på butikker generelt.. Noen store Meny/Ultra kjøper også inn spesialvarer direkte. Sist jeg var på Centra kjøpte jeg en fair trade kokosøl "Mongozo" 3,5% - det var...øh... spesielt??? Og veldig søtt. Puttet masse isbiter oppi glasset til slutt!

    SvarSlett