Pasjonsfrukt har en fantastisk syre som gjør at de egner seg godt i følge med veldig søte ting. Her er en variant over den engelske kremen ”lemon-curd”, suveren på en pavlova, bløtkake eller scones sammen med litt vispet krem. Eller med litt tykk gresk yoghurt på en ristet loffskive.
Pasjonsfrukt-curd
6 pasjonsfrukt
3 egg
120 gram sukker
90 gram kaldt smør.
Del pasjonsfruktene i to, og bruk en skje til å ta ut innmaten, det vil si alt som er gult med kjerner. Ha innmaten, sukker og egg i en bolle eller liten gryte og plasser dette over kokende vann en større gryte. Bollen med kremen skal ikke komme i kontakt med vannet. Rør jevnt og trutt til det tykner, det tar ca 10 – 15 minutter (fint å ta en telefon og skravle litt her) Når kremen er tyknet, blitt gul og blank tar du bollen av varmen og rører inn det kalde smøret. La kremen avkjøle seg litt og ha den på sterile glass om den skal stå. Kremen tykner når den blir kald. Kan stå ca 2 uker i kjøleskapet.
Dette ser og høres vann-i-munnen godt ut!
SvarSlettfantastiske bilder på bloggen din kjære! Klem
SvarSlettJohn
Åh søtnos, takk for komplimentet, og gratulerer med 29 års dagen som var på fredag!
SvarSlettxxx
Liz
Jeg vet ikke hvorfor, men synet av curd gjør meg alltid glad! Denne ser super ut!
SvarSlettSer supert ut. Ha en fin uke :)
SvarSlettHerlig herlig blogg!
SvarSlettFine bilder og en god blogg.. Takk for inspirasjon
SvarSlettHvor mye curd blir dette?
SvarSlettSer fantastisk godt ut, er frista til å lage en lavkarbovariant med sukrin!!!
Denne skal jeg definitivt prøve. Har akkurat oppdaget lemmon curd, mmmmmm deilig.
SvarSlett