Sider

fredag 20. august 2010

Strand Restaurant - En naturlig oase

Det er bare å gratulere gutta (dvs Stian, Tom Victor og Erling) for hva de har fått til nå som gamle Strand Restaurant er gjenåpnet i full prakt. Helrenovert og moderne fremstår hele huset med det ene nyoppussede rommet etter det andre. Som perler på snor. Eller erter i belg... Her er bakeri, matbar og restaurant, stor uteterrasse med grill. Selskapslokale til bryllup og små avskjermede rom. Alt pusset opp med fokus på detaljer (det har nok vært andre enn bare stjernekokker involvert i prossessen her ja)

Etter en lang og passe fuktig åpningsfest forrige fredag er nå full fart med hjemmebakt fersk brød klart daglig i bakeriet kl. 09.00. Kaker i hyller og disk, god kaffe og fokus på naturlig kortreist mat.


All ære for å faktisk ha et strikt manifest som også er publisert på nettsidene:
MANIFEST FOR NATURLIG MAT
  • Maten lages uten kunstige tilsetningstoffer
  • All mat lages helt fra grunnen av
  • Råvarenes egensmak og struktur er i fokus.
  • Det brukes ikke hvitt sukker i maten.
  • Maten matches helst med naturvin og naturlige juicer
  • Lokal og nasjonal tilhørighet brukes så langt det er mulig
  • Tilberedningsmetoder legger vekt på å ivareta næringstoffer
  • Villfisk brukes i sesong, ellers bare bifangst og fiske på arter det er nok av
  • Ingen tvangsforing, vi er opptatt av at dyrene har levd et godt liv
  • Naturlig mat er etisk mat

4 kommentarer:

  1. Evangelisk! På tide å skrive om de 10 bud!

    SvarSlett
  2. Er det ufint å nevne at jeg venter på oppskriften på Tom Kah Gai?
    :) Ellers takk for interessant blogg. Godt skrevet og godt stoff.

    SvarSlett
  3. He-he litt ufint ja... jeg laget den, tok superfine bilder, problemet var at jeg brukte ferske reker, og Tom Kah Gai er med kylling. Og ett av ordene betyr kylling, så dermed ble jo alt feil. Er det Kah eller Gai som betyr reker????

    SvarSlett
  4. Det var synd. Kyllingen er nok viktig ja. :)
    Kha er galangal og Gai er kylling. Sier internettet …

    Ikke vær redd for å prøve igjen. Denne gangen med kylling. :) Har troen på at du kan få til noe som er verdt å lage.

    SvarSlett