tag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post2005287447639227631..comments2023-06-22T09:28:23.111+02:00Comments on LizM - Halvtomt glass og mange kokebøker: Livets små skuffelser: Om margarin og kongen av kakerLiz Mortensenhttp://www.blogger.com/profile/18127547808785708071noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-47796126305863779842016-11-20T11:15:29.695+01:002016-11-20T11:15:29.695+01:00Skulle veldig gjerne hatt en oppskrift på sirupsty...Skulle veldig gjerne hatt en oppskrift på sirupstynnkake, så kunne jeg prøvd ut selv. Er det noen som deler?Ninninoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-87513576238883729282014-11-30T10:27:03.752+01:002014-11-30T10:27:03.752+01:00Ser dette innholde er gammalt, Jeg baker sirupstyn...Ser dette innholde er gammalt, Jeg baker sirupstynnkake, ikke for salg. Men i oppskriften jeg bruker er det både margarain og smør. Og selvfølgelig er kakene verdens beste. Min bestemor som var fra Rendalen bakte alltid dette. Så disse kakene smaker jul og tradisjoner ja :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-66854842347240553262013-10-14T17:24:23.950+02:002013-10-14T17:24:23.950+02:00Fritt etter Arne Brimi: Det er bare en ting som er...Fritt etter Arne Brimi: Det er bare en ting som er bedre enn smør. Enda mer smør....<br /> (Det samme sier han for øvrig om fløte!!)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-75848740791686180472012-12-15T18:26:43.045+01:002012-12-15T18:26:43.045+01:00Jammen Anonym da...hvorfor hissig istedet for oppl...Jammen Anonym da...hvorfor hissig istedet for opplysende hyggelig? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07281965883082200296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-21457776394318431532012-12-15T18:20:06.499+01:002012-12-15T18:20:06.499+01:00i gamledager brukte dem ikke smør i sirupstynnkaka...i gamledager brukte dem ikke smør i sirupstynnkaka, men talgfett fra dyret, kanskje oppattkokt fete fra slaktinga. så margarin er det beste alternativet i dag eller flott-matfett. du kan jo bake en kilo kake sjøl og sjå hvor mange timer dette faktisk tar, så prisen er det ikke noe å si på. det går masse strøm også til steking. så ikke snakk om ting dere ikke eier peil på!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-21775797152363224732011-01-21T00:07:45.252+01:002011-01-21T00:07:45.252+01:00Anita: Åhhh...Ja!! Wow. Det hadde vært veldig kjek...Anita: Åhhh...Ja!! Wow. Det hadde vært veldig kjekt å smake. Bakekrok.. veldig fint ord, sånn vil jeg også ha. Mon tro om det finnes det leiligheter sentralt i Oslo med egen bakekrok?<br /><br />Og til kommentaren litt ovenfor: Det er vel ikke helt som høna og egget! Når det gjelder sirupstynnkaker (som er en gammel tradisjonsbakst) og margarin (som er ett industriprodukt fra 1920 tallet) er det liten tvil om hvem som kom først! Så margarin er neppe den originale ingrediensen... Så selv om oppskriftene da har blitt endret de siste 80 årene (margarin var billigere enn smør, og kanskje lettere å bake med) så betyr ikke det at det er bedre! <br /><br />Noen ting er ganske enkle: INGENTING er bedre med margarin enn smør... <br /><br />LizM :)Liz Mortensenhttps://www.blogger.com/profile/18127547808785708071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-66585026810196308322011-01-18T23:58:06.976+01:002011-01-18T23:58:06.976+01:00kakene blir enklere å kjevle ut med margarin! Det ...kakene blir enklere å kjevle ut med margarin! Det er litt vanskeligere med smør, men er du ute etter tradisjonsbakst holder det ikke med margarin....Det er SMAKEN vi er ute etter, da er det KUN godt smør som gjelder! Jeg holder på å lage en bakekrok, og skal bake på bestilling. Tenkte jeg kunne sende deg en gratis smakebit av hvordan de virkelig gode etter gammel oppskrift smaker, mot en ærlig tilbakemelding ;o) Pakke kommer om en måneds tid. Ha en god natt.Anitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-30330920419013315282010-12-11T15:13:49.584+01:002010-12-11T15:13:49.584+01:00Sirupstynnkaker er herved stekt på min nye takke, ...Sirupstynnkaker er herved stekt på min nye takke, med smør; sprøtt, karamellisert og vanedannende :).<br /><br />Vil tro smør skaper større kontrast i forhold til smurninga enn hva margarin gjør.Sirupstynnkakebakernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-33550691530034010122010-10-19T16:06:54.656+02:002010-10-19T16:06:54.656+02:00Det der så bra når du tar opp slike ting! Margarin...Det der så bra når du tar opp slike ting! Margaring er satans verk og det er hårreisende at man i Norge fortsatt reklamerer med "sunne planteoljer". Jeg grøsser.Evahttps://www.blogger.com/profile/14506009213444853290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-14008113187007428742010-10-09T20:35:17.768+02:002010-10-09T20:35:17.768+02:00Hmm... Jeg leste innlegget ditt for en stund siden...Hmm... Jeg leste innlegget ditt for en stund siden og tenkte oi, oi, oi, skandale å bruke margarin. Men så begynte jeg å tenke litt. Og ringte en venn. Eller nærmere bestemt min mormor som bor i Østerdalen og er stor på alt som heter tradisjonsbakst. Hun flytter ned i bakstkjelleren sin i oktober baker seg frem til jul. Anyways, hun påstår at margarin brukes i sirupstynnkake fordi smør gjør kakene altfor harde. Litt usikker på hvordan dette funket i the good old days, men når jeg sjekker ulike oppskrifter på sirupstynnkaker er det margarin som er greia. Jeg har minimal erfaring med verken margarin eller sirupstynnkake så jeg vet ikke. Men det kan altså være at det ikke bare er økonomiske hensyn som ligger bak Brynhilds valg av råvarer.Et lite landhttps://www.blogger.com/profile/00898346481030302990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-74042169099409001402010-09-01T23:10:55.819+02:002010-09-01T23:10:55.819+02:00Lars, tilbud om smørbilde er oversendt...
Hehe. ...Lars, tilbud om smørbilde er oversendt... <br /><br />Hehe. Du må rett og slett lage deg noen nye natt-pannekaker, nå med smør - og dermed kan helt klart bytte av bilde forsvares :)<br /><br />Elles takk for komplimentet. <br /><br />Jeg sier meg bare enig med overstående kommentar: Margarin er bajs.<br /><br />LizMLiz Mortensenhttps://www.blogger.com/profile/18127547808785708071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-45734827091833687302010-09-01T22:33:57.748+02:002010-09-01T22:33:57.748+02:00Hahaha, nå ler jeg godt! På den ene siden vil jeg ...Hahaha, nå ler jeg godt! På den ene siden vil jeg fjerne Melange bildet på blogginnlegget mitt umiddelbart, mens på den andre ville det være å sminke den fatale sannheten at jeg faktisk brukte margarin i pannekakene i dag...jeg sliter!<br /><br />Fint og morsomt innlegg!<br /><br />vh Lars, som både spiser, drikker & synser ;-)Larshttps://www.blogger.com/profile/13530868245790636189noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-42447292538721533272010-09-01T21:47:49.211+02:002010-09-01T21:47:49.211+02:00Margarin er bajs, rett og slett.Margarin er bajs, rett og slett.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-87174579573074502412010-09-01T18:19:58.325+02:002010-09-01T18:19:58.325+02:00Haha, elsker det skjemaet der. Er flau over å si a...Haha, elsker det skjemaet der. Er flau over å si at det står ei pakke Brelett hjemme, men den smaker barndom, jeg har altfor varmt kjøkken til å ha smør stående ut (dessuten blir det ekkelt av det), er kun meg som spiser det, så laaang frokost med min samboer og smøret ute skjer liksom ikke heller..<br /><br />Prøvde ganske nylig ei pakke smør, veldig godt, ikke så ekkelt som "barndommens smør" (det sto ute døgnet rundt, derfor jeg foretrakk mormors brelett), men syntes det ble så slitsomt å smøre med... Når er jo ikke brelett rein industri heller vel, er vel noe fløte og noe i den, så jeg håper jo den er et slags "kompromiss": God på brødskiva, greit for kropp og miljø.<br /><br />Et annet kjøkken, kanskje jeg og skal ha ei pakke smør stående kjølig, men smørbart innen kort tid. Til alle de gourmetrettene jeg har lyst å trylle fram. Da må man ha SMØR.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7258370849756699446.post-51933139572145629052010-08-31T22:16:46.456+02:002010-08-31T22:16:46.456+02:00Ikke bra i det hele tatt. Sirupstynnkaker er jo el...Ikke bra i det hele tatt. Sirupstynnkaker er jo ellers noe av det aller beste jeg vet - kanskje fordi de er så sjeldne. Mamma har en svoger med aner i Østerdalen. Han pleier å gi henne en pakke tynnkaker til jul, og de er nok bakt av ei bakstekone som holder alle tradisjoner i hevd. Pakken er helt uten etikett og innholdsdeklarasjon, men sirupstynnkakene hennes har ALT av gode, fullendte smaker. Det MÅ være smør i dem. Sukk. jeg gleder meg til jul...Hannehttps://www.blogger.com/profile/06824537153012213167noreply@blogger.com