Sider

onsdag 31. mars 2010

Grillet fiken

Ahh.. fiken er godt. Godt. Godt. Godt. Som jeg tidligere har vært inne på (om skikkelige fiken) så er ikke de pene runde og lubne fikenene vi finner i butikken egentlig helt modne. Og fordi de ikke er modne, så smaker de litt lite. En måte "å omgå" dette lille problemet på er å varmebehandle de - da kommer søtsmaken bedre frem.


Grillet fiken med blåmuggsost.
4 fiken
60 gram blåmuggsost, ex Normanna
40 gram philadelphiaost
Litt flytende honning
Gode kjeks eller godt brød

Ta av toppen på fikenene og utt et dypt kryss slik at de kan "åpnes". Gnikk sammen ostene og legg en drøy teskjeball i hver fiken. Ikke akkurat allverdens arbeid. Grunnen til at jeg anbefaler den litt kjedelige Normanna her (...jeg er tross alt en skikkelig Roquefort-fan) er at den har ett fettinnhold på bare 25%, noe som gjør at den lar seg grille uten å sause seg helt.

Sett grill + varmluft på høy temperatur, 250 grader, la ovnen bli varm og sett inn i ovnen i et ovnsfast lite fat. Ca 2/3 høyt oppe i ovenen slik at grillen "tar". Dette går ganske raskt, så pass på, 4-5 minutter burde være nok. Da har osten fått farge og fikenene er lett grillet. Ta ut og drypp flytende honning over.


(Dette krevde mer enn ett forsøk i ovnen. Første gang jeg hadde de inne hadde jeg stekeovn på ganske normal temperatur rundt 200 grader og lot de stå inne rundt 15 minutter, osten smeltet helt ut og ble en flytende suppe. Smakte godt, men så ikke ut som det skulle i mitt hode i det hele tatt. Så grill var tingen!)

Her har jeg brukt fine rugkjeks fra serien "Sætres Beste" - en enkel dessert som burde duge etter en helstekt kyllingmiddag en dag i påsken.

mandag 29. mars 2010

Salat med stekt halloumi og druer

Halloumi. Jaha.. og det er? En ost. Halloumi er en gresk/kypriotisk ost som har ett høyere smeltepunkt enn vanlig ost, og derfor egner seg godt til å steke eller grille. Spis den helt nystekt da er den best, og vær forsiktig med saltet, da osten normalt er salt nok i seg selv.


Salat med stekt halloumi og druer
1 pakke ost, 250 gram
Blandet grønn salat
Druer (stenfrie)
Ristede gresskarkjerner
Litt ferske uter som timian og kjørvel
Eventuelt 1/2 avocado
Olivenolje

Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
1 ts finhakket fersk timian
salt og pepper

Bland dressingen, det letteste er å ha alt i et lite syttetøyglass, skru på lokket og riste godt. Hell alltid dressing over salat rett før servering, salaten klapper sammen og blir dvask om den står med dressing på.

Rist først gresskarkjerner i tørr panne og sett de til side. Skyll druene og salaten. Legg salaten ferdig på fat eller fordel på tallerkener.Varm deretter pannen med litt olje, kutt osten i skiver og stek den gylden på ganske høy varme. Den skal få fine stekeskorper, men pass på det går ganske fort. Legg verm ost over salaten og drypp over dressing. Server umiddelbart mens osten er nystekt. Igjen, kontrasten mellom varm, stekt og litt salt ost og søte kalde druer = rene kjærlighetshistorien.


Halloumi fåes på større dagligvarebutikker (Centra/Jacobs etc) og på veldig mange mindre innvandrerbutikker. Min faste grønnsakshandler på Sagene (Arendalsgaten) pleier alltid å ha Halloumi i kjøleskapet.

fredag 26. mars 2010

Peking-Wraps

Har du smakt pekingand noen gang? Sprøtt og deilig annekjøtt, løvtynne varme pannekaker, søtlig saus og sprø agurk? Det er en av de tingene det går an å drømme om...og våkne med hodet fult av smak. Veldig godt, kanskje på min personlige ti-på-topp liste. Aberet er jo selvfølgelig at det er altfor dyrt og i tillegg vanskelig å få tak i, man kan jo tross alt ikke farte til Peking sånn i hytt og vær.

Så går det an å lage en hverdagsvariant? En som ikke er altfor usunn, hverken like kostnads- eller arbeidskrevende? Men som likevel gir noe av de samme smakene? Verd et forsøk!


Ikke så mange ingredienser, og ikke så mye jobb etter at andelårene har fått noen timer varmebehandling.

Forberedelse av kjøttet, til 2 personer
2 store eller 3 små andelår
Salt og pepper
Ovnsfast form og aluminiumsfolie.

Andelår, ofte det beste kjøttet på fuglen. Og for de som driver med slikt: Veldig billig i Sverige. De gangene jeg har befunnet meg i en svensk grensebutikk er andelår en av de tingene jeg kjøper mye av og hamstrer i fryseren. Tørk godt av to lår med kjøkkenpapir, strø over salt og pepper. Brun de raskt på høy varme i en panne og legg de over i en liten ovnsfast form med skinnsiden opp. Dekk med aluminiumsfolie og sett de inn i stekeovnen på ca 190 grader i 2 timer. Fjerne folien, sett på grillen og la de få seg en liten runde slik at skinnet blir sprøtt. Ta de ut, hell av fettet i en bolle og la lårene avkjøle seg litt. Kjøttet skal nå være stekt så mye at det løsner fra benet og lett lar seg rense og strimle opp. Ha kjøttet i en bolle og når fettet og kraften har skilt seg så forsøk å helle av fettet (jeg sparer på det, veldig godt å steke poteter i andefett) og få kraften over kjøttet. Kjøttet kan nå gå i kjøleskapet til dagen etter om ikke pekingwrapsen skal lages umiddelbart.


Peking-Wraps
1 porsjon revet andelårkjøtt
4 tortillalefser
Hoi Sin saus (på glass)
Agurk
Vårløk

Varm kjøttet og kraften i en teflonpanne, smak til med litt salt og hell over minst halve glasset med hoi-sin saus. Varm tortillalefsene tett innpakket i aluminiumsfolie i ovnen, tar ca 10 minutter på 180 grader. Kytt til strimler av agurk og den nederste halvdelen av vårløk. Lag wraps med kjøttfyll og grønnsaker.


Dette må være den ultimate fusjonen mellom mexicansk og kinesisk kjøkken. Helt og komplett feil i alle retninger, men hvem bryr seg så lenge resultatet er nærmest den ultimate comfort-food. Hjelp, jeg tror kanskje jeg må på harrytur til Sverige å hamstre mer andelår...En egen dedikert andeskuff i fryseren!

onsdag 24. mars 2010

Kaffe med kryddermelk

Jeg ser det nok på disse kaffesjappene: sirupsrekken! Men jeg vet ikke om jeg helt forstår poenget? Vil vi virkelig ha kaffe med kokos og pasjonsfruktsmak? Sukker og E-stoff? Hasselnøttsirup som er så kunstig at selv nøttealergikere sannsynligvis kan tåle den? (Ok, ikke prøv og gi meg skylden hvis det går galt) Poenget er vel mer at kaffe er en naturlig drikk, neppe kan bli bedre av å tilsette en masse kunstig ræl.

Så her er en naturlig tilnærming på smaksatt kaffe, som krever litt planlegging, for hele poenget er at kryddermelken må kokes opp kvelden før og få stå å trekke med krydderet over natten i kjøleskapet.


Kaffe med kryddermelk
Nok til to kopper
3 dl. ekstra lett melk
1 ts sukker, gjerne brunt (mer om du liker det søtt)
ca 2 cm kanelstang
8-10 hele kardemommekapsler
8-10 nellikspiker
1 hel stjerneanis
1 stor tørket chili, gjerne "chitpole" som gir en liten røyksmak

Varm opp melken med alt krydderet i, la den komme opp til forsiktig koking, trekk av og la den avkjøles litt. Hell over (ta med krydderet ja!) i noe som kan oppbevares i kjøleskapet og la stå over natten.

Neste morgen, sil melken og kast krydderet. Lag to espresso og varm og skum opp kryddermelken. Fordel varm melk oppi kaffeglassene med skum på toppen. Kanelstrø på toppen. Litt sterkt, litt søtt, litt kaffeaktig, veldig godt. Gir litt smådeilig luksusfølelse av noe ekstra, selv om det tar 2 minutter mer enn vanlig kaffe. Sannsynligvis fordi man må planlegge det kvelden før. Liker du ikke mine krydder, så bruk noe annet! Men virkelig, gi tørket chili en sjanse...


Og en liten sjokolade til gjør ikke livet dårligere, her med en av mine absolutte favoritter: Valrhona Orangettes. Når man ikke får mye sjokolade, skal ihvertfall det lille man får, være skikkelig godt.

mandag 22. mars 2010

Ikke helt grandiosa-snurr

Jeg liker konseptet pizza-snurrer! Fint å ha i fryseren, fint å ha med på tur, og skikkelig fint nå i solveggen på en søndag formiddag når man er omringet av alle helgens aviser og en kopp te. Men jeg liker ikke konseptet grandiosa, pappbakst uten smak. Krydderangst. Altfor mye salt og E-stuff. Så løsningen er jo egentlig ganske selvfølgelig: LAGE SELV!


Og jeg vil ha smak i mine så her er to favoritt chilier blandet inn...åh, sterke godiser. For de som vil være mer barnevennlige eller ekstremt pysete kan selvfølgelig chilli fjernes, men erstatt gjerne da med noen andre urter som for eksempel fersk oregano og/eller finhakket paprika.


Jalapeño-snurrer
Deig:
250 gram hvetemel + litt ekstra til kjevling
300 gram fibra-mel (fint mel med masse fiber)
3,5 dl. lunkent vann
1/2 pk fersk gjær
1 ts sukker
1 ts salt
1/2 ts cajennepepper (sterkt chilipulver)
1 ts sesamolje (gir deilig nøttesmak i deigen)
1 ss olivenolje + eventuelt litt til å pensle med før steking
Mål opp mel, salt og krydder i en bolle, rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett oljene. Bland alt og kna for hånd i ca 10 minutter eller med maskin i 5 minutter. Sett til heving i rundt 1 time.

Fyll:
ca 200 gram skinke i terninger
ca 300 gram grovt revet jarlsberg eller annen ost
1/2 boks hermetisk mais
Finhakket jalapeño (fra glass) etter smak

Når deigen er ferdig hevet, kna den godt sammen og kjevl ut en stor firkant. Prøv å få ganske rette fine sider, kutt eventuelt til litt med en kniv. Fordel fyllet godt utover og rull til en tykk pølse. Kutt skiver på ca 2 cm og plasser på bakepapir på brett med litt avstand. La de heve på et lunt sted i minst 40 minutter. Pensle eventuelt med bittelitt olivenolje før steking.


Varm stekeovnen (ikke varmluft) opp til 220 grader. Senk til 200 grader når brettet med de ferdig hevede snurrene går inn i ovnen. Stek i ca 15-18 minutter. Gjenta temperaturtrikset med neste brett. Blir ca 24 stk.

Voila. Pizzanurrer MED smak. Det helt motsatte av pappsnurr. Spises helst nystekte og lune, man vil jo ha sprø skorper! Eventuelt kan de varmes litt i ovnen på ca 100 grader dagen derpå, eller hvis de har vært en tur i fryseren.

fredag 19. mars 2010

Squashpannekaker

Pannekaker må ikke være søt-mat! Absolutt ikke. Selv om det kanskje er søte pannekaker vi har mest tradisjoner for her i Norge, finnes det rundt i verden et utall av pannekaker som er langt mer mat enn kake.


Squashpannekaker
3 egg
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 dl. smeltet smør
0,5 dl. vann
5 dl revet squash
1 ss finhakket gressløk
Eventuelt 1 ts sukker.
Smak til med salt, cajennepepper og revet muskatnøtt


Riv squashen og bruk fingrene til å klemme ut så mye som mulig av vannet. Ha alt unntatt squash i en bolle og kjør til en jevn løs røre med mix-master. Tilsett squash og rør godt med en slikkepott eller liknende. La røren stå ca 30 minutter i kjøleskapet før steking.

Varm en panne med nøytral olje og litt smør og stek små lapper på medium varme, omtrent 3 stk om gangen i en vanlig stekepanne. Teflonpanne er bedre enn jernpanne til dette. De trenger litt tid på å bli gjennomstekt (ca 3-4 minutter på hver side) så ikke bruk så høy varme at de blir mørkebrune veldig raskt. Hvis du vil ha veldig pene runde ringer kan det selvfølgelig jukses med matringer som stekeformer, men det er ikke noe krav! Like god smak med rufsete kanter.


Server med litt god røkelaks eller reker og rømme. Gjerne en grønn salat med litt urter. Oh yes. Jeg vet hva jeg skal ha til lunch på søndag! Diise er like gode lunkne som de er kalde ut av kjøleskapet neste morgen.

onsdag 17. mars 2010

Gjestevisitt hos KK

For en stund siden ringte min gamle arbeidsgiver KK (Kvinner & Klær) og lurte på om jeg kunne tenke meg å svare på tre små spørsmål og gjøre en liten gjesteopptreden. Det var jo veldig hyggelig, og i nummer 9 var jeg der. Hyggelig å snakke med dem igjen, og alltid gøy å med litt positiv omtale.


I samme slengen trykket de også en liten matsak fra bloggen "Rå kamskjell med fargerikt følge", den originale oppskriften fra januar kommer du til ved å følge linken.


Men (og det er et men her....) den vinflasken som jeg helt ufrivillig har fått trykket inn i intervjuet mitt går jeg virkelig ikke god for. Det er noe av det største skvipet som man kan finne på polet. Fysj. Skjerp vinomtalene deres KK, dere kan da ikke anbefale dette som brukbart til noe annet en blomstervase!

tirsdag 16. mars 2010

Årets beste matsitat

Kan det sies bedre: «Men det jeg må si om pizza, er at det er litt som sex. Uansett hvor dårlig det er, så er det litt godt likevel.»... (VG, sitat Jan Vardøen, dommer i MasterChef )

Forøvrig så tror jeg at jeg også vil tilføye den thailandske suppen tom kha gai på samme liste. Nesten uansett hvor dårlig den er, er det litt godt likevel. Så påskens oppgave skal bli å perfeksjonere denne suppen og så kommer forhåpentligvis den ultimate oppskriften i april.


Ellers er det bare en ting å si om MasterChef: Jeg heier på Eyvind!

mandag 15. mars 2010

Små søte mini klementiner

Hva i all verden? Disse lå hos grønnsakshandleren min her på lørdag. Bittesmå perfekte klementiner. Først trodde jeg det var kumquat, men de er mer ovale og smaker særegent. Disse var lett flattrykte (som klementier skal være) kunne lett skrelles, hadde bittesmå båter og smakte...søt klementin!


Men de er jo bittesmå, så det blir ikke helt noe poeng å skrelle for å spise, da er utbyttet bedre med normalstørrelsen. Så hva kan gjøres med skallet på? Helt ærlig hadde jeg ingen klar idé, så dette ble en testrunde. Så kan jeg håpe på at de kan bli påskeproviant, for de ser jo gode ut.

Syltede mini klementiner
8-10 mini klementiner med skall, delt i to på tvers
1 dl vann
0,5 dl Grand Marnier (eller Cointreau, som også er sitruslikør)
3 ss sukker
1/2 vaniljestang eller 1/2 ts vaniljeekstrakt

Skrubb klementinene godt under varmt vann og la de tørke litt. Del de i to på tvers av båtene. Legg oppi et rent (eventuelt sterilisert) syltetøysglass. Kok opp vann, sukker og vanilje, splitt vaniljestangen i to slik at frøene kommer ut. Når sukkeret er løst opp og alt har kokt opp så tilsettes sitruslikøren og alt helles varmt over klementinene. Fyll glasset helt opp, og skru lokket godt til. Sett mørkt i 1-3 uker før bruk.


Og hva kan det brukes til? Tja, det gjenstår å se, jeg ser for meg at dette kan være godt til tynne pannekaker og vaniljeis. Eller syltet klementin ved siden av en varm sjokoladefondant, det kan ikke bli feil, sjokolade og appelsin er en favorittkombinasjon! Hvem vet? Kanskje dukker mini-klementinene opp i en ferdig dessert her om noen uker...

lørdag 13. mars 2010

(Litt) Sunn pæredessert

Sunne desserter står høyt i kurs på hverdager Javisst, søtt er godt, men det må egentlig ikke være så veldig mye sukker for at en likevel skal kunne føle seg ganske glad over litt hverdagsluksus. Dette kan også brukes til frokost, men for meg er det ikke et helt reelt alternativ siden den trenger ca 45 - 50 minutter i ovnen. ZZZzzzzz...


Pærer med havregrynlokk
(3-4 personer)
1 ts smør
2-3 harde pærer
0,5 dl eplejuice
3 dl. havregryn
1 dl grovt hakkede hasselnøtter
1 ts hvetemel
3 ss brunt sukker
2 ss smeltet smør blandet med 2 ts flytende honning
1 liten pinch salt

Smør en stor ildfast form eller 3-4 porsjonsformer med litt smør og kutt pærene i grove biter (med skall). Hell over eplejuicen så det blir litt veske i bunnen, harde pærer gir ikke fra seg så mye vann, men de holder seg pent i biter uten å bli helt til mos.

Bland havregryn, mel, brunt sukker (kan godt halveres hvis det skal bli frokostmat) og salt sammen og hell over smør og honningblandingen. Rør slik at fuktigheten fordeles og tilsett hasselnøttene. Fordel blandingen jevnt over pærene.

Stekes på ca 190 grader i 45 - 50 minutter. Server mens det er varmt i porsjonsformer eller glass med en klatt vaniljekesam eller vaniljeyoghurt (frokost) eller iskrem (definitivt dessert).

onsdag 10. mars 2010

Fine blogger i konkurranse

Trenger du noen nye tips til fine matblogger? Kikk inn på konkurransesiden til det amerikanske matmagasinet Saveur. De avholder sin første årlige "Best Food Blog Awards" og alle de nominerte her er flotte blogger med masse matinspirasjon og gode foto. 9 forskjellige kategorier, så her dekkes flere områder; beste reise, foto, vin, desserter og baking. Mmmmmm....


Fort gjort at det plutselig forsvinner en time her, så dermed er advarselen gitt!

mandag 8. mars 2010

Spinatsalat med råstekt søtpotet

Søtpotet er en av de grønnsakene som bare ligger der i hyllen. Fort gjort å gå forbi. Som jeg godt kunne tenke meg å være litt bedre venner med, men ikke alltid helt vet hva jeg skal gjøre med. Den oppfører seg jo omtrent som en vanlig potet, men smaker veldig søtt. Litt for søtt for min smak til å erstatte vanlig potet sammen med middagsmaten.


Så hva gjør men med noe som er litt søtt? Selvfølgelig krasjer det sammen med noe som er litt salt. Da blir det fest i munnen. Kontraster er ofte bra! Så her er bacon den andre essensielle ingrediensen.

Spinatsalat med råstekt søtpotet
(3-4 personer til lunch)
1 pose spinatblader, ikke så store da de skal spises rå som salat.
Eventuelt litt ruccola
Stekt bacon
Råstekte søtpotetterninger
Ett posjert (eller kokt) egg pr person
Salt, pepper (gjerne litt kajennepepper) etter smak
Nøytral olje og smør til steking


Finn en fin og fast søtpotet, de har flott orange farge. Skrell og kutt i terninger på ca 1 cm. Rent estetisk ser det veldig pent ut hvis de er firkantet og omtrent like i størrelse, men det har også en stor fordel:  med jevne terninger er bare at man er helt sikker på at alle er ferdig samtidig! Smart. Varm litt olje i en teflonpanne og ha oppi en liten klump smør, ha i de rå terningene med søtpotet, og la de ligge på medium varme og steke i ca 15 minutter. Rør litt rundt med jevne mellomrom så de blir gyldne på alle sidene. Ha på litt salt og pepper - eller cajennepepper som jeg synes er godt på de søte potetene.

Fres opp bacon, kok eller posjer ett egg (for posjering av egg, se her i tidligere bloggpost) og dander pent på tallerkenen med egget i midten. Server med godt brød, her er min favoritt landbrød med skikkelig skorpe. Server mens alt er småvarmt. Jeg lover dette er en salat som imponerer!

fredag 5. mars 2010

Ikke helt Nutella

Jeg har aldri helt forstått dette med sjokoladepålegg. Sjokolade, ja absolutt. Pålegg også. Bra saker. Men sjokolade som pålegg. Snålt. Selv som barn var jeg ganske bestemt på dette. Helt til... jeg fant dette:


Dette var nemlig skremmende godt! Sjokolade og hasselnøtter. Nocciolata. Italiensk økologisk sjokonøttkrem. På rugsprø med kaffe. Kanskje jeg burde gi Nutella en ny sjanse etter 30 år på listen over mat som er helt uten interesse. Eller kanskje ikke, det er vel strengt tatt ikke en eneste god grunn i verden til å begynne å spise sjokoladepålegg nå.

Glass innkjøpt på Meny til ca kr. 30,- Begrenset holdbarhet står det på glasset, det er helt riktig, mitt varte 5 dager!

onsdag 3. mars 2010

"Food Matters" film på Parkteateret

Oslo Dokumentarkino i dag på Parkteateret (Grünerløkka)
"Food Matters"
3. mars kl. 18:45
Aldersgrense 18 år
Parkteatret Scene av Oslo Dokumentarkino


"Dagens helsevesen har for lite fokus på ernæring og riktig mat som sykdomskurerende. Det fokuseres langt mer på å gi den rette pillen for å behandle sykdom. Dette skjer på tross av at de vanligste dødsårsakene i den vestlige verden er livsstilsrelaterte. En befolkning med god helse er bra, men ikke nødvendigvis bra for business."

James Colquhoun og Laurentine Ten Bosch
(Australia 2009, 77 min.)
Forfilm: Farmed Salmon Exposed (22 min)
Les mer på www.parkteateret.no

En litt kontroversiell film som en stund har vært på ønskelisten min sammen med "Food Inc" dukket her opp på Oslo Dokumentarkino, så da får man benytte sjansen. Jeg skal ihvertfall innom å se den så jeg kan ikke anbefale den som god (siden jeg ikke har sett den...) men forhåpentligvis et interessant perspektiv.
Hjemmeside og mer informasjon "Food Matters"

mandag 1. mars 2010

Suppe på én ingrediens?

Er det mulig? Vel, ikke helt da, for strengt tatt på man regne vann og salt/pepper som ingredienser. Men de er jo relativt tilgjengelige, så i handlekurven trengs strengt tatt kun en ingrediens. Så dette er jo egentlig en latterlig oppskrift. Men det smaker godt, og gir ganske så mange muligheter for variasjon.

Tingen er at jeg ofte blir veldig snokete på kvelden - litt sulten og litt sugen - helst på noe varmt. Samtidig bør jeg være litt forsiktig med inntaket av kalorier på denne tiden av døgnet, så jeg er stadig på jakt etter noe som både metter og tilfredstiller, samtidig som det helst ikke inneholder ost, smør, mer ost og andre kaloribomber. Sa jeg ost? Så derfor : Pastinakk!


Pastinakk (parsnip på engelsk) er en god gammel grønnsak, i familie med gulroten, men lys i fargen og sterkere i smaken. Inneholder en del stivelse, bra med fiber og er ganske kalorifattig. Når den varmebehandles blir smaken søt og deilig.

Latterlig enkel pastinakksuppe
Like mye vann og pastinakk, for eksempel:
500 gram pastinakk, skrelt og kuttet i biter
5 dl vann
Salt og pepper

Kok opp på høy varme, og skru så ned til bare en svak simring. La det stå på denne varmen i ca 45 minutter. Ikke sil av kokevannet, bare kjør stavmixer rett oppi. Smak til med salt og pepper, spe eventuelt med litt ekstra vann (eller melk) til det som er passe konsistens akkurat for deg. Jeg liker den ganske tykk og deilig. Kan selvfølgelig presses gjennom en sil for ekstra fin konsistens, men jeg ser ikke helt poenget til hverdags. Om du blåser i kaloriene så sleng oppi en kladd kaldt smør og rør mens det smelter. Thats it! Suppe på bordet.


Selvfølgelig kan man style på litt ekstra, jeg liker å legge noen lauvbærblad i kokevannet, de må fiskes opp før stavmixeren angriper. Her har jeg i tillegg sprøstekt noen skiver fenalår som tilbehør, veldig godt! De fleste andre typer spekeskinke eller bacon kan sikkert også brukes.


Fenalårchips
Tynt oppskåret fenalår, eventuelt ferdig oppkuttet fra pakke
Varm opp ovnen på ca 200 grader med varmluft, legg skivene på bakepapir på et stekebrett. Legg nytt bakepapir oppå, og noe som er litt tungt på toppen, en liten langpanne/brødform eller liknende, slik at skivene er i press inni bakepapiret. Stek ca 10-12 minutter. Ut kommer de: flate og stive suppechips!

Med fenalår og en brødblings er en enkel middag i boks, eller bruk suppen i ett lite glass som apetittvekker eller liten forrett.